Installationsvejledninger

Herunder kan du finde oplysninger om hvordan man installerer og monterer rullegardiner med snoretræk, samt
rullegardiner med kædetræk.

Rullegardiner med snoretræk

Før du starter

Du skal bruge:
Blyant, Kroge, Snoreholder, Skruer, Skruemaskine

Følgende følger med til hvert gardin:

 • Kroge – 2/3 kroge alt efter bredden på gardinet.
 • En snoreholder – En vigtig del af børnesikringssystemet
 • Skruer – To skruer til at montere snoreholderen

Når du modtager gardinet, er der to plastringe der sidder på snorene til snoretrækket. Gardinet rulles ud til den ønskede længde, og ringene placeres øverst oppe ved låsen, så gardinet ikke kan rulles længere ud end ønsket. Ringenes funktion er en vigtig del af børnesikkerhedssystemet, og stopper snorene og dermed også gardinet i at rulle længere ud, end den længde man ønsker. Funktionen er til for at forhindre kvælningsulykker. Hvis et barn bliver sammenfiltret eller hænger i snorene, får ringene sikkerhedssystemet bag gardinet til at udløse, hvilket får gardinet til at falde ned på gulvet.


Step 1 – Hold rullegardinet op til vinduesrammen. Markér hvor krogene skal hænge, og bor evt. huller til krogene med et lille bor.

Step 2 – Skru krogene ind i vinduesrammen og stram evt. med en tang. Hæng gardinet på krogene. Rulle ned: Træk snoren nedad mod venstre af gardinet for at frigøre snorelåsen. Lad herefter gardinet falde ned ved at lade snorene glide gennem fingrene indtil den ønskede højde nåes. Træk herefter snoren lidt til højre for at låse i den ønskede position. Rulle op: Træk snoren lige ned, indtil den ønskede position er nået. Herefter trækkes snoren let til højre for at aktivere låsen.
Step 3 – Installer den medfølgende snorholder ikke mindre end 150 cm fra gulvet. Rul snoren rundt om snoreholderen for at holde den uden for børns rækkevidde. Dette er et vigtigt sikkerheden. Når gardinet er rullet ud i den ønskede længde, klippes snorene til, så de hænger udrullet mindst 150 cm fra gulvet. Dette er for at undgå, at der ikke er nogle løse snore der hænger og dingler når gardinet er rullet ud.

BØRN OG SIKKERHED

 • Når du modtager gardinet, vil der være nogle plastikringe på snorene. Ringene skal løsnes i gardinets fulde længde, før du kan rulle den ud for første gang. Ringenes funktion er at forhindre, at gardinet ruller længere ud end ønsket.
 • Snoreholderen skal installeres mindst 150 cm fra gulvet. Snorene skal rulles stramt om snoreholderen, når gardinet ikke er i brug.
 • En patenteret plastikbørnesikringsfunktion er placeret på gardinets bagside. Dette er en væsentlig del af børnesikkerhedssystemet. Denne børnesikring udløses, hvis der lægges vægt på snorene, og gardinet vil falde til jorden.

ADVARSEL!
Små børn kan blive kvalt i løkker af kæder og snore, der bruges til betjening af gardinprodukter. I henhold til direktivet EN 13120 skal de medfølgende sikkerhedsanordninger installeres og bruges i overensstemmelse med installationsvejledningen, for at reducere risikoen for en ulykke. For at undgå dette bør man tage følgende forholdsregler.

 1. Snore/kæde holderen skal monteres mindst 1,5 meter fra gulvet, og snoren og kæden skal vikles/hænges stramt omkring den så den ikke hænger løst.
 2. Flyt senge, vugger og andre møbler væk fra snorene, så de små ikke kan bruge møblerne til at nå op til snorene.
 3. Undgå at binde snorene sammen. Sørg for at snoren ikke laver en løkke.

Rullegardiner med kædetræk

Før du starter

Du skal bruge:
Blyant, Beslag, Endekapper, Børnesikring, Boremaskine

Følgende følger med til hvert gardin:

 • To beslag
 • To endekapper til beslag
 • En børnesikringsanordning/kædeholder – Til at holde kæden helt stramt ned

Notér venligst at skruer ikke er inkluderet, da det afhænger af hvilket materiale gardinerne bliver monteret på.
Vi anbefaler at der bruges ca. to stk. per beslag.

Step 1
Vælg, hvordan beslagene skal monteres (siden – eller toppen af karmen). Skru beslagene ind det ønskede sted i karmen. Kontroller at beslagene hænger lige. 

Step 2
Sæt rullegardinet ind i beslagen. Indsæt altid siden med den fjedrende endeprop først, og derefter den anden side bagefter.

Step 3
Sæt derefter endekapperne på beslagene. Skub kapperne på plads fra fronten.

Step 4
Installer kædeholdereren mindst 150 cm fra gulvet, således at kæden hænger helt stramt. Kædeholderen er en vigtig børnesikringsanordning.

BØRN OG SIKKERHED

 • Kædeholder: Kædeholderen holder kæden helt stram og helt ind til væggen, så den sikrer at kæden ikke laver en løkke. Denne installeres mindst 150 cm fra gulvet,
 • Kæde længde: Kæden skal installeres mindst 150 cm fra gulvet, for at forhindre kvælningsulykker hos børn.

ADVARSEL!
Små børn kan blive kvalt i løkker af kæder og snore, der bruges til betjening af
gardinprodukter. I henhold til EN 13120 skal de medfølgende sikkerhedsanordninger installeres og bruges i overensstemmelse med installationsvejledningen, for at reducere risikoen for en ulykke. For at undgå dette bør man tage følgende forholdsregler.

 1. Snore/kæde holderen skal monteres mindst 1,5 meter fra gulvet, og snoren og kæden skal vikles/hænges stramt omkring den så den ikke hænger løst.
 2. Flyt senge, vugger og andre møbler væk fra snorene, så de små ikke kan bruge møblerne til at nå op til snorene.
 3. Undgå at binde snorene sammen. Sørg for at snoren ikke laver en løkke.

NYHEDSBREV B2B
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer omkring nyheder og lagerstatus.

NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få informationer omkring nyheder samt lagersalg.